"niin meinaatsä kirjottaa vielä?"

18628772772_475c50c11c_o

Ehkä, mahdollisesti, en välttämättä, voi olla, katotaan. Viisi kuukautta mä oon ollu aivan hiljaa, antanut tän kaiken kerätä pölykerrosta. Miksi? Mä en tiedä. Tai no, tiedän, mutta ei niin pitänyt käydä. Silti niin vain kävi.

Bloggaamisesta tuli tosi ahdistavaa, kenties osasyynä sen ulkopuolinen yleinen stressi, ahdistus ja sotku. Aina piti olla materiaalia, asiaa ja aikaa, vaikka suurimman osan ajasta joka ikinen noista puuttui. Eikä se ollu mitään väliaikasta, vaan oli jo aikoja sitten muodostunut normiksi. Ja se näkyi. Lopulta mä annoin olla, yritin selvitä lukiosta ja siirsin huomion itseeni ja ihmisiin. Ajattelin, että ehkä tää ei vaan oo mun juttu enää.

Sunnuntai-maanantai välisenä yönä heräs yhtäkkiä sellainen fiilis, että entä jos onkin? Jos vaan muuttaisin asioita, kokeilisin jäätä kepillä eri kohdasta (tai lohikäärmeen silmää tikulla, miten asian nyt haluaakaan ajatella). Perfektionismi ja tietynlainen neuroottisuus ei lähde mun persoonasta edes savustamalla, mutta josko vois vähän hellittää? Jos kulunut vuosi on mulle jotain opettanut, niin sen, että välillä kannattaa yksinkertaisesti olla yrittämättä niin helvetisti. Suurella todennäköisyydellä samaa voi soveltaa tähänkin. Jos menettää elinvuosia ja aivosoluja tarkan kerta viikkoon -tahdin ylläpitämisestä, kuvien kriteereistä ja tekstin pakottamisesta, niin ehkä sitten pitää sulkea se ajatusmalli häkkiin. Heitellä kuvia ja ajatuksia kun siltä tuntuu, tehdä tätä taas itselleen eikä muille. Ja niin mä ajattelin nyt toimia.

Toinen mun päätä syönyt juttu on se, mitä tää pitää sisällään. Alottaessani 2,5 vuotta sitten mä olin aivan eri ihminen, elin ajatuksen tasolla aivan eri maailmassa. Tää blogi näytti multa silloin. Mä kuitenkin kasvoin yli siitä halusta taltioida ja jakaa tekemisiäni kaikkialle. Mä en halua enää säntillistä lifestyleä, etenkään siksi, että mun elämä pyörii pitkälti rutiineiden ympärillä. "Kattelin tossa vähän sarjoja ja tein matikkaa"? Joo ei, ei ei. Mä haluan jakaa ajatuksia, fiiliksiä, kuvia ja palasia itseäni niin, ettei se oo enää velvollisuus. Koska sehän tässä on perimmäisenä ideana; ei se, että tätä tehdään, koska on pakko syystä x ja y. 

Tästä kaikesta voidaankin vetää aasinsilta nimimuutokseen, jonka silmät auki nettiä selaavat varmasti huomasi. Mischievous mixture oli hyvä nimi silloin, mutta nyt mä en koe sitä enää samalla tavalla omakseni. Sen takana oli 14-vuotias minä 2,5 vuotta sitten. 17-vuotiaassa mussa on kuitenkin edelleen samat piirteet, perusta ja runko, joten halusin säilyttää saman myös blogin nimessä. Mischief, kaikessa yksinkertaisuudessaan, yöllä sekin ajatus heräsi. Vanha pohjalla, uudet sävyt päällä. Mä harkitsin jopa kokonaan uuden blogin perustamista, mutta tän kanssa on kuljettu niin pitkä matka, etten mä enää osais aloittaa tyhjän päältä. Siispä tyydytään tähän. Suuri osa musta harkitsee vakavasti vanhojen postausten piilottamista, ei pelkästään laadullisen ja sisällöllisen heikkouden vaan myös niiden herättämien tunteiden takia. Toisaalta ne on kuitenkin osa tän blogin historiaa, eikä sitä kannata välttämättä pyyhkiä pois. Osoitteenkin mä aion säilyttää samana, koska sen vaihtaminen aiheuttaa tunnetusti teknisiä ongelmia ja sotkua.

En mene lupaamaan, että pääsen tän asian kanssa jaloilleni, mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan mulla on ihan oikea innostus tähän. Siitä on hyvä jatkaa.

30 comments

 1. AnonymousJune 09, 2015

  i feel happy if you are happy :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. oh, i'd better remain happy, then!

   Delete
 2. AnonymousJune 09, 2015

  oon niin onnellinen ko kirjotat taas ! tää sun blogi on parhautta ja inspiroi nii mahottomasti ! voi kun itekki omaisin yhtä hyvät verbaaliset taidot ja kuvaustaidot, alemmuuskompleksiha tässä meinaa oikee iskiä tätä lukiessa haha :--D toivottavasti sulla riittää motivaatio, innostus ja kiinnostus ylläpitää tätä vielä. :)

  ReplyDelete
 3. AnonymousJune 09, 2015

  Tervetuloa takaisin! :) Ihanaa että mun lemppariblogi jatkaa taas. Ja älä ota stressiä, hyvää kannattaa ja jaksaa aina odottaa :)

  ReplyDelete
 4. jee oot täällä taas ! <3 mut älä tosiaan stressaa, mulla oli vähän sama tilanne, oon perfektionisti eikä se siitä mikskään muutu mut välillä on hyvä hellittää niinku sanoit :-)

  www.tthekidult.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitän! yritetään pitää stressi aisoissa.

   Delete
 5. Ihanaa etä jatkat postailua! :) ♥

  ReplyDelete
 6. AnonymousJune 09, 2015

  Aivan loistavan mahtavaa et oot palannu! Hyvä, et oot ny saanu uutta intoa etkä noiden 5kk aikana postaillut väkisin. Odottaminen ei haitannu, koska ainahan se menee niin, että hyvää kannattaa odottaa etenkin kun on lemppariblogi kyseessä. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi äää teitä ja teidän kommentteja! kiitos ihan hurjasti, kiva että lukijakuntaa löytyy vielä.

   Delete
 7. mun mahanpohjassa tuntui pieni ilonpyrähdys, kun näin että oot piiiiitkästä aikaa postannu! mulla on myös ollu nyt useamman kuukauden mittainen tauko ja tajusin tota tekstiä lukiessani, että mullahan on ollu ihan sama ongelma. blogin sisältö oli sitä samaa tylsää rutiininomaista jauhantaa, jota kukaan ei luultavasti jaksanu ees lukee. jos nyt vaikka mäkin saisin sun ansiosta vähän uutta innostusta ja inspiraatiota kirjottaa niistä fiiliksistä ja ajatuksista ennemmin kuin toistuvasta arkikuviosta, kiitti tästä inspispostauksesta ja toivottavasti jatkat vielä postailua! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. sait mut aivan hymyilemään tällä kommentilla! kiitos, tällästä on aina todella kiva kuulla. toivottavasti säkin löydät inspiraation uudestaan :3

   Delete
 8. mä en oo oikeen joulun jälkeen enää lukenu blogeja, mutta tässä viimepäivinä oon palaillu blogien ääreen ja mullaki on kasvanu ihan jäätävä himo päästä taas itekki kirjottaa..! pelottaa vaan että se inspis sit taas katoo :D mutta tää oli ihan älyttömän hyvä teksti, ei semmonen perus "joo on ollu vähän kiirettä koulussa" vaan.. sä vaan osaat tän homman ! kiva että palasit ;-;

  ReplyDelete
  Replies
  1. sitä mäkin vähän pelkäsin (ja pelkään) takaisinpaluun suhteen, että koko homma lässähtää heti alkuunsa. kiitos paljon, kiva tietää ettei taidot oo ihan kokonaan ruostuneet!

   Delete
 9. Aa tervetuloa takaisin! Ollaankin jo ooteltu millon saadaan taas lueskella sun kauniita kirjoituksia:) nyt ei vaa mitää stressiä, etenet omalla tahilla ja me lukijat odotellaan sua ihan rauhassa:)

  ReplyDelete
 10. ootinkin sulta postausta :) !

  ReplyDelete
 11. Ihana postaus! :) Musta tuntu oman blogin kanssa nyt 20v., et ei helv. ei tää ole enää mun juttu, kun nykyisen blogini kyhäsin 18-vuotiaana pystyyn, siitä taas vanhemman 16- vai 15-vuotiaana. Kuitenkin nyt tällä viimeisimmällä jatkan ja olen ihan tyytyväinen. Pikkuhiljaa oma tyyli ja postaustahti on alkanut löytymään, jos ei ole sanottavaa niin sitten ei ole ja that's that en postaa. Samalla löytyi tietynlainen rentous, että teen blogia itselleni ja itseni takia enkä minkään muun. Tsemppiä uuteen alkuun! :)

  http://lifewithsallas.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos, tohon mäkin yritän pyrkiä! itselleenhän tätä pitäis tehdä, ei velvollisuudentunnosta.

   Delete
 12. AnonymousJune 10, 2015

  Ääää, oon nii onnellinen, että päätit tehä paluun blogimaailmaan! Kun huomasin etusivulla, että sä olit kirjottanu postauksen, mun olis tehny mieli hyppiä ja pomppia riemusta, koska tulin nii iloseks pelkästään siitä, että näin että olit kirjottanu blogiin! c:
  Innolla jään oottelemaan uusia postauksia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. musta on ihan käsittämätöntä lukea tälläsiä kommentteja, vielä kun teitä on niin paljon! ääääk, kiitos tuhannesti.

   Delete
 13. Apua. Katoin just yks päivä sun vanhoja postauksia just tolta ajalta kun olit 14, ja mietin että "ei tainnut Elisa aavistaa että kuinka monta lukijaa sillä tulee joskus olemaan..." kun jossain postauksessa hehkutit 27 lukijaa kymmenen XD:n kera :'D

  Mutta ihanaa että oot tullu takasin! Sun blogi on jotenkin tosi inspiroiva ja sun blogi oli yks syistä miksi mä muokkaan nykyään blogin kuvat PhotoScapella :D Ennen siis käytin Picasaa ja Picmonkeyta sekaisin (voit kuvitella millaista jälkeä tuli :DD).

  Mä vähän aavistelin että kohta blogikin alkaa heräämään, kun Instagramissa olit niin kauan hiljaa ja sitten yhtäkkiä, BAM, aktoivoiduit. Päättelin siitä että sun into on tullut takas ja stalkkasin Bloggerin etusivua varmaan päivittäin. Ja tokihan päätit tulla takas mun mökkireissun aikana. :D

  Ihana Elisa, kiitos että tulit takas, sua on kaivattu ♥

  (Toivottavasti ees muistat mut :'D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kyllä mä sut muistan, oikein hyvin! tosi kiva kuulla, että mun blogista on ollu iloa näin monelle. kiitos tosi paljon ♥

   Delete
 14. Ihanaa, että oot tullut takaisin! Tykkään sun blogista todella paljon :-)
  Linkitin tämän postauksen myös omaan postaukseeni, joten alla linkki jos haluat käydä lukemassa. :-)

  http://iidasofias.blogspot.fi/2015/06/whats-going-on.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitän! hyvä postaus myös sulla c–:

   Delete