ciao ciao, italia

itly1 itly14 itly6 itly28 itly7 itly23 itly26 itly15 itly4

Jäätelöä, kielitaidottomia lipunmyyjämiehiä, hämäriä sivukatuja, Urbinon maailmanperintökohdekaupunki, epäonnistuneita kahvitilauksia, "sovitaanko et sanotaan vaan jos nähään joku tosi ruma, näitä hyvännäkösiä on liikaa", odotusta, wifimetsästystä, Bologna, laittoman täydellisiä miehekkeitä, lisää jäätelöä, naamankuvaussessioita, upeita maisemia, karuselleja, kipeitä jalkoja, mielihyvää aiheuttavia ostoksia, vielä vähän lisää jäätelöä, eksymistä, "voi jumalauta", kotiutuminen seittemältä aamulla, kamera kaulassa pomppimista, jäätävä väsymys, tulevan kotikaupungin löytäminen, croissantteja, jäätelöä jäätelöä jäätelöä, Italia.

Vietettiin kolmen päivän miniloma Italiassa, Marchen alueella Pesarossa. Koska kyseinen kaupunki on kokoa teekuppi, kulutettiin suurin osa ajasta sen ulkopuolella vähän suuremmissa paikoissa. Kuvien ja päivien hankalan jakautumisen takia teen tän postauksen tavallisesta poiketen yhdessä osassa, tekstin ja kuvien sekaan hukkuville on tarjolla pelastusrenkaita.

itly32 itly5 itly10 itly12 itly27 itly22 itly24 itly8

Eka päivä meni enemmän tai vähemmän tokkuraisena neljän tunnin yöunien jälkeen, mutta löydettiin kuitenki tiemme Urbinoon, jonka keskustan käsitti muurein ympäröity renessanssin ajan kaupunki. Kaikki kaduista taloihin ja kirkkoihin oli kiveä, monet tiet oli lähes pystysuoria, ympärillä oli ihmeellisen rauhallista ja siellä vallitsi ihan omanlainen tunnelmansa, josta tuli sellanen kulissifiilis. Jos mun pitäis kuvailla unelma-asuinpaikkaani jotenki, se olis ehdottomasti tollanen. Syötiin käsittämättömän hyvää gelatoa söpössä pienessä kahvilassa – vannon, tästä maailmasta ei löydy parempaa jäätelöä mistään. Sen sijaan kahvien suhteen parantamisen varaa löytyy, jääkahvia tilatessani sain ehkä puoli desiä mustaa kahvia ja jääpaloja. Ihan hyvä yritys kuitenki. Muurien ulkopuolelta löyty vielä superihana kauppa, josta hamstrasin mukaani kasan villapaitoja ennen bussiin juoksemista.

itly13 itly31 itly40 itly20 itly33 itly21 itly16 itly35

Tokan päivän aamuna hypättiin junaan ja suunnistettiin Bolognaan, joka oli yks lähimmistä suurista kaupungeista. Kaikkien lippusekoilujen lisäks matkaa oli varmaan parin tunnin verran, joten paikan päällä rynnistettiin vauhkona edestakasin yrityksenä nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. Ihmeteltiin suu auki ja niska vinossa valtavaa kirkkoa, hipsittiin pitkin katettuja käytäviä, napattiin mukaan palaset odotukset ylittävää italialaista pizzaa, paikannettiin muutama ihana kauppa ja suunnattiin huomiomme vähäisistä rahoista eroon pääsemiseen. Päivään kuulu obviously myös gelatoa, jonka lisäks onnistuin viimein monien vikatikkien jälkeen tilaamaan mielettömän hyvää kahvia (coffee shaken, vinkkinä Italiassa vieraileville). Bologna on kiistatta yks hienoimmista kaupungeista, joissa oon ikinä käyny; täynnä elämää mut tavallaan tosi rauhallinen, kaunista arkkitehtuuria ja paljon nähtävää. Ja komeita miehiä.

itly11 itly3 itly19 asdfg itly17 itly30 itly25 itly34 itly9

Vika päivä keskitty lähinnä 17 tunnin matkustusrumbaan, mut ehdittiin kuitenki pyöriä muutama tunti lähikorttelissa ostelemassa asioita ja ottamassa mukataiteellisia naamakuvia. Saatiin osaksemme sekä nyreitä että huvittuneita katseita ku yritettiin väistellä ohi ajavia skoottereita ja samalla näyttää kivalta kirkon ovea vasten. Loppuosa päivästä nuokuttiin millon bussin ikkunaa vasten, millon taas epämääräsen lentokoneen penkeillä tai poikittain kivikautisessa yöjunassa. Mun unirytmi on täysin kuollu ja kuopattu, olin niinku märkä rätti ku pääsin seittemältä aamulla nukkumaan ja tuhisin kissan vieressä melkeen kolmeen. Verotan kuitenki mielelläni yöunista tunnin jos toisenki, haudassa ehtii nukkua mut siellä ei saa gelatoa.

Hienoisesta ajan- ja energianpuutteesta huolimatta meillä oli tosi kivat kolme päivää, nähtiin paljon upeita paikkoja ja saatiin pieni irtiotto arjesta, joka oli enemmän ku tarpeen. Tuun varmasti palaamaan Italiaan vielä joku päivä, vaikka sitte pelkästään jäätelön ja silmäniloa aiheuttavien miesten perässä. 

28 comments

 1. Oh my god, oon ollu Italiassa monen monta kertaa, mutten oo kyllä koskaan saanut otettua näin ihania kuvia! Sä se vaan osaat! Näyttää superihanalta, kiva että teillä oli hyvä loma! :-)

  ReplyDelete
 2. wooaaaa rakastan sun kuvia nää on yksinkertasesti vaan niin upeita!

  ReplyDelete
 3. mun on pakko sanoo että oon aivan rakastunu sun hiuksiin

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha kiitos, hyvä että joku tykkää jos mä en !

   Delete
 4. Ihan älyttömän ihania nää kuvat! Ja sun hiukset, mullakin oli ennen tollee värjätyt hiukset :)

  ReplyDelete
 5. wau tosi hienoja kuvia oot ottanu! :)

  ReplyDelete
 6. Ei en kestä kui nää sun kuvat on aina näin hienoja ;__; Muokkaatkos millä ohjelmalla sun kuvias, onko maksullinen ja kuin kauan oot kyseistä ohjelmaa käyttäny ? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos hirmusssti n___n photoscapella muokkaan, ilmanen ja ollu käytössä reilu pari vuotta.

   Delete
 7. Herranjumala, miten oot noin taitava kuvaamaan? :0 aivan älyttömän hienoja kuvia! Ja sun kirjotustyyli on kans nii mukaansatempaavaa, yleensä ku en ikinä jaksa lukea mitään. :D jään ehdottomasti seurailemaan sun blogia!!

  ReplyDelete
 8. aah onpa siellä kaunista ja etenkin toi vika kuva saa vaan niin ikävöimään etelä-eurooppaa T__T ite oon ollut italiassa kerran kans minilomalla, tarkotuksena oli ihmetellä milanon elämää, mutta sit tykästyttiin niin paljon siihen meidän vähän pienempään yöpymiskaupunkiin niin paljon, että käytiin siellä milanon keskustan turistirysässä vaan kerran, heh. ois kyllä ihana päästä ees pariks päiväksi jonnekin muualle, vaikka minilomilla yleensä tuleekin just toi tunne, että pakko koittaa kovalla kiireellä nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. i know right !! olis niiiin paljon kivempaa jos suomen syksy olis myös tollanen :—( pienissä kaupungeissa on oma viehätyksensä, gotta say.

   Delete
 9. Ääää ihania kuvia! Niin taitojen ku maisemienkin takia. Mä päätin just piiloutua sun matkalaukkuun ku oot seuraavan kerran lähdössä johonkin :D Salee sä käyt just kaikissa niissä paikoissa, mistä oon haaveillu vaahtosammuttimen mittaisesta asti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha voi ei, ihana ! kiitos paljon :'-D

   Delete
 10. Nii upeita kuvia taas :)

  ReplyDelete
 11. Sun blogi on vaan niin helkkarin täydellinen... ää. En kestä, sun kuvat on tumblr-matskua potenssiin satakakskyt, oot ihan jäätävän kaunis ja kirjotat niin mukaansatempaavasti ja upeesti. Miten voi ees kuvailla? :c Tää postaus oli ihanaa luettavaa taas kerran, itekkin kesällä Italiassa vierailleena tuli kaikkia muistoja mieleen noista kuvista ja koko muu mailma unohtu! Tää blogi on aina ollut ja tulee aina olemaankin yks mun lemppareista tai ellei jopa lemppari, oot vaan niin mahtava tyyppi. Keep going!!<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. äeeee en tiiä mitä sanoa, kiitos hirmupaljon !!

   Delete
 12. Millä lataat sun kuvat blogiin? + Eäh, nää kuvat on tosi upeita!! Kuvaatko miten paljon yleensä vaikka esim. viikossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. flickr & kiitos ! tosi vähän tai en ollenkaan kameralla, lähinnä blogia varten jotain tosi turhia pakkoräpsyjä ja puhelimella kaikkea satunnaista. kuvaan lähinnä sillon ku on jotain kuvattavaa tai mieleen tulee joku hyvä idea.

   Delete
 13. miten onnistut aina nii hyvin kuvissa? :D

  ReplyDelete