14 päivää lukiolainen

sdfgh fiiish6 fiiish4 fiiish5 fiiish1 fiiish7 fiiish3

Kaustisen musiikkilukio. Siellä tuun viettämään seuraavat kolme vuotta.
Alan pikkuhiljaa sisäistää ja käsittää sen faktan, etten oo enää pieni yläastelainen. Aluks ajatus kammotti ja pelotti enkä oo vieläkään varma miten selviän tästä. Mut yläaste oli helvettiä koska minä ja kaikki mitä tapahtu, oon ilonen että se on ohi enkä koskaan halua sinne takas. Ekasta päivästä lähtien tiesin et mulla tulee olemaan kivaa lukiossa, on ihanaa huomata miten ihmiset on päässy yli siitä lapsellisesta ja kypsymättömästä yläastevaiheesta. Kaikki on suvaitsevaisempia eikä käyttäydy enää niinku huonosti kasvatetut tahmaset tarhalapset, kukaan ei kohtele sua niinku koiraa koska oot "vuoden tai kaks nuorempi !!111 vitun kakara", ketään ei oikeesti kiinnosta ootko ykkönen vai abi. Yhteishenki vaikuttaa olevan sairaan hyvä ja ihmiset hiihtelee sukissa pitkin koulua musiikin ympäröimänä. Alunperin suuntana oli Vetelin lukio, lopulta kesän edetessä yks toisensa jälkeen vaihto musiikkilukion uudelle yleislinjalle. Päästiin tällä "joukkopakotempauksella" lehteenki, ilmeisesti meidän koulunvaihdoksesta ei pahemmin tykätty. En oo kuitenkaan katunu hetkeäkään, oon ehtiny kuluneen kahden viikon aikana tutustua moniin upeisiin ihmisiin ja kouluun meneminen tuntuu huomattavasti vähemmän ankealta ku ennen. Myös tää 75 minuutin tuntijärjestelmä sopii mulle paljon paremmin, päivät menee nopeammin neljällä pitkällä tunnilla ku kuudella lyhyellä. Ja mikä parasta - ei enää typeriä sääntöjä, niskaan hengittämistä, holhoamista ja kitinää. Ainut oikeesti hirveä asia on koeviikot, en ymmärrä miten selviän niistä ilman huutoitkua ja hiusten repimistä.

Niinku kuvista varmaan huomaa, mun hiusket on myös saanu uutta väriä. Oon himoinnu jonkulaista ombrea varmaan vuoden ja toteutin viimein toiveeni pari päivää ennen koulun alkua. Pelkäsin ettei se sopis mulle yhtään mut oon supertyytyväinen ! En halunnu blondia vaan hitusen vaaleammat latvat, se sävy on luonnossa vähemmän oranssi ja ennemminki jotain vaaleanruskean ja kinuskin väliltä. Tykkään.

40 comments

 1. Tsemppiä lukioon! Uudet hiukset on ihanat♥

  ReplyDelete
 2. musta tuntuu et melkein kaikki lukion alottavat on kauhuissaan koeviikosta, mut voin omalla kokemuksella kertoo et ne ei todellakaan oo pahoja! päivässä on vaan yks koe ja loppupäivä vapaata ja jos ei oo ihan täys jakso niin saattaa olla vapaapäiviä välissä. yläasteellakin saatto olla 4-5 koetta viikossa plus vielä normitunnit, ja se on paljon pahempaa kuin lukiossa. tsemppii opiskeluun, kyl sä pärjäät! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. toivon tosiaan että oot oikeassa, ajatuski stressaa ihan sairaasti :--( kiitos ♥

   Delete
 3. oot niin kaunis ! upee toi kuva kuusta :-)

  ReplyDelete
 4. Tosi kiva postaus, ja kivat hiukset! :)
  Ja itsehän kärsin vielä viimeistä vuotta yläasteella..

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitoskiitos :~) koita selvitä, kohta se loppuu !

   Delete
 5. Tulipa kivat hiukset! Muistan itekin lukioon tullessa ton hämmästelyn yläasteen ja lukion suuren eron välillä, ihan eri maailma! Ja kun koeviikkoihin oppii valmistautumaan, niin ei nekään enää oo niin pahoja kun ehkä pari ekaa koeviikkoa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hiii kiitos ! toivotaan et selviän koeviikoista yhtenä kappaleena D-:

   Delete
 6. ite alotin myös lukion 2 viikkoa sitten, tuntuu vaan jotenkin niin paljon paremmalta kuin yläaste! hakkaan jo päätäni valmiiksi seinää koeviikkoja odotellessa mutta jotenkin tuntuu että niillä tunneilla on paremmin hereillä ja jaksaa päivät paremmin, eikä ole kuin kuollut lahna kun pääsee kotiin, vaikka tunnit onkin pitkiä ja joka päivä melkein 8-16.
  ja noi sun uudet hiukset on tosi ihanat ja sopii sulle niin hyvin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oon niin samaa mieltä ! kiitti paljon :3

   Delete
 7. hukkaan hiiren aina sun blogia selatessa koska se on niin pieni!!! xD hehe mutta oot söpö ja tsemppiä lukioon puspus

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi ei, hiiri pyytää anteeksi ! kiitos ihana, pussss

   Delete
 8. ootpas kaunis jälleen kerran ja tosi kivan väriset nuo hiukset :">

  ReplyDelete
 9. Mun mielestä lukiossa oli ihan huippua ja kaipaan kyllä lukiovuosia. Ne vuodet vaan hujahtaa tosi nopeasti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. uskon, täällä päivät ja viikotki tuntuu menevän paljon nopeamminn ku yläasteella :-o

   Delete
 10. Satukko tuntemaan sellasta musiikkilukiosta ku Jenna Holappa? :) se on mun kaveri ja täältä Kortesjärveltä. :D mutta joo, itekin stressaan jo ihan hirveesti koeviikkoja, vaikka muuten oon tykänny tosi paljon lukiossa olemisesta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. nimi kuulostaa tutulta mut kasvoihin en osaa kyllä yhdistää :-D ehkä niistä selviää hengissä, toivotaan parasta.

   Delete
 11. tässä postauksessa oli jotenkin enemmän sitä vanhaa elisaa, mitä täällä blogissa on siis totuttu näkemään - tykkään! c-: ihania kuvia siis ja kyllä sä varmasti siellä lukiossa tuut pärjäämään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. awww, ihana :'-) kiitos paljon ! pus

   Delete
 12. Itekki lukion alottaneena oon monesta noista kohdasta samaa mieltä. Mutta meille annetaan nyt näköjään opettajien suunnalta ihme niskaan hönkimis -kuva ja että kaikki olis muka niin hirmusen vakavaa. Juupa juu. Mutta lukiossa on huippua, koska uudet ihmiset. :) Ei kannata turhaa kyllä paiseilla ja stressata. Tai niin mä ainaki koitan elää.

  Ihanan näköset nuo hiukset ja kiva piristys nuo latvat. :) En ehkä kestä, ku sun blogi on niin ööö täydellinen? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. meilläki muutama opettaja vaikuttaa olevan liian yläastemainen ja holhoava :--c ei sellasta tarvis enää lukiossa. onneks kaikki ei sentään mee sillä linjalla. multa stressittömyys ei onnistu koska täydellisyyteen pyrkiminen on niin suuri pakkomielle, saa nähä mitä tästä tulee.

   haha awww, kiitos hirmusti ♥

   Delete
 13. Onks teiän tunnit vaan 75 min? Meillä on 90 :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo, 75. hui kamala, 90 kuulostaa aika paljolta :-o

   Delete
  2. Meillä on lukiossa myös 90min oppitunteja. Aluksi itekkin kauhistelin tota aikaa, mut ei se loppujen lopuksi ole kauheen pitkä aika, ja hei positiivistakin löytyy! Ei tarvii ottaa niin paljoo kirjoja mukaan kun päivään mahtuu vaan neljää ainetta ;-)

   Delete
  3. meilläki on vaa neljä tuntia vaikka tunnit on 75 min, tykkään tälläsestä järjestelmästä kyllä paljon enemmän ku yläasteen kuudesta tunnista !

   Delete
 14. Blogisi on arvosteltu :) http://rozzzunblog.blogspot.fi/2014/08/linkkaa-blogisi-arvostelut.html

  ReplyDelete
 15. Tää oli ihana postaus, kirjotit jotenkin niin kivasti ja luontevasti. (:
  Koeviikot ei todellakaan oo kaiken sen stressaamisen arvoisia! Jos opiskelee jakson aikana semihyvin koulussa, pääsee kokeistakin läpi ihan hyvillä arvosanoilla. Ite oon kamal sluiba enkä tee kotona paljon yhtään mitään, eikä mun ka silti oo kauheesti lukiossa tippunu vaikka sillä hirveesti peloteltiinkin :D Mut koeviikot on oikeesti tyyliin rennointa aikaa lukiossa. Sä teet kokeen ja meet sit himaan, ei tarvii kärvistellä millään normaalilla oppitunnilla enää. Jos jaksat opiskella, ni sun tarvii keskittyä vaan tuleviin kokeisiin, toisin ku yläasteella jolloin oli vielä läksyt siihen päälle. Lyhyet koulupäivät, välillä vapaapäiviäkin jos ei joka palkissa oo tunteja, tarvii keskittyy vaan kokeisiin ja siinä se. Oikeesti rentoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hiii kiitos :3 toivon tosiaan että oot oikeassa, hui.

   Delete
 16. Millä muokkaat sun kuvat?:)

  ReplyDelete
 17. Millä otat sun kuvat? tai niinku mikä kamera?

  ReplyDelete