good morning, alanya #3

5day10 5day08 5day02 5day06 5day01 5day03 5day04 5day07 5day05 5day09

DAY #5 Jostain syystä oltiin tähän päivään asti pitäydytty ottamassa aurinkoa altaalla, joten päätettiin viimein siirtyä kivilattialta hiekalle käristymään. Sitä ennen kävin tervehtimässä meidän hotellikissaa Monicaa ja sen kolmea pörröstä pentua, jotka piti majaansa hotellin vieressä roskisten takana. Hotellipojat anto mulle joka aamu salamia, jota sain käydä syöttämässä noille kisuille ˚‧º·(˚ ˃̣̣̥᷄⌓˂̣̣̥᷅ )‧º·˚ Maailman sulosimpia, kauneimpia ja sympaattisimpia otuksia. Niiden jättäminen tonne oli ihan kamalaa. Rannalla joku vanhus sai sairaskohtauksen ja valtava armeija ambulanssimiehiä tuli raahaamaan sitä pois vedestä. Sitä lukuunottamatta siellä oli tosi rauhallista ja .. no, kuumaa. Vesi oli luojan kiitos vielä tähän aikaan vuodesta viileää, joten menin sinne kahlaamaan aina ku tuntu että mun iho palaa irti ja lähtee kävelemään. Mulla on onneks jonkulainen synnynnäinen juttu palamista vastaan, mun iho menee korkeintaan vähän punaseks sieltä täältä vaikka en juuri aurinkorasvaa käytäkään, siinä missä mun äiti oli kaikista niistä suojakertoimista huolimatta paistetun ravun värinen.

6day12 6day09 6day06 6day16 6day05 6day13 6day04 6day14 6day01 6day15 6day07 6day03 6day18 6day10 6day02 6day17 6day11 6day08

DAY #6 Me osallistuttiin paikallisen järjestön järjestämälle retkelle Sapaderen Kanjoniin, joka sijaitsee keskellä vuoria about 50 kilometrin päässä Alanyasta. Sinne mentiin viiden avojeepin kyydillä, joka oli yks kauheimmista ja ikimuistosimmista kokemuksista ikinä. Näitä sykkivillä boomboxeilla varustettuja jeeppejä ajo ehkä taitavimmat ja hulluimmat kuskit ikinä, vauhti oli tiestä ja ympäristöstä riippumatta laittomissa lukemissa ja nää autot ohitteli toisiaan ja kaahas käsittämätöntä vauhtia jyrkänteillä ja kapeilla vuoristoteillä. Mukana oli myös paparazzeja taltioimassa kaikkea ja ne oli vielä kuskejaki pahempia, ne tosissaan hyppi autosta toiseen käsittämättömissä vauhdeissa ja paikoissa, seiso konepelleillä tai roikku jossain sivussa ilman mitään tukea. Suurin osa kyydissä olevista ihmisistä SEISO niiden autojen penkeillä enkä ymmärrä, miten kukaan niistä tai kuvaajista ei pudonnu kyydistä tai iskeytyny johonki seinämään. Siellä ylhäällä oli kyllä upeat maisemat, en tosin voinu kuvata koska jouduin tarrautua kaikilla raajoillani penkkiin että pysyin kyydissä. Lisäks ne vuoristotiet oli hiekkaa, joka lensi ympäriinsä ja vannon, että kaikkien kyydissä olleiden joka ruumiinaukosta löytyy sitä tomua vielä ens talvenaki. Siellä korkealla aurinko poltti suoraan ilman mitään esteitä, joten me oltiin silmiä ja hiuksia myöten hiekassa, palaneita ja lopulta myös märkiä, koska yhtäkkiä autojen kesken alko vesisota ja kaikki heitteli toistensa päälle vettä valtavista kanistereista. Mun kamera olis kokenu samanlaisen kohtalon, joten jouduin pitää sen tiiviisti laukussa ja hyökätä suojaamaan sitä aina ku joku dickhead alko kauhoa vettä meidän autoon. Enough of complaining mut mietin tosiaan et selviänkö hengissä siitä kyydistä, oli muuten sen verran hirveää.
Oli sen kauheuden keskellä myös hyviäki juttuja - me päästiin käymään Turkkilaisessa vuoristokylässä keskellä ei mitään ja näkemään, miten oikeat paikalliset elää. Olosuhteet oli aikamoisen erilaiset verrattuna alhaalla kaupungissa olevaan turistijulkisivuun. Ja sitte oli tietenki pääkohde eli puoli kilometriä pitkä ja satoja metrejä syvä kanjoni, joka oli muuten ihan käsittämätön. Joka paikassa oli vesiputouksia ja vuoristoaltaita, joissa ihmiset kävi uimassa hyytävästä vedestä huolimatta. Mä en tietenkään tullu ajatelleeks ottaa bikinejä mukaan, joten en päässy kokeilemaan siellä uimista. Koko paikka oli ihan järkyttävän hieno, eikä sitä voi mitenkään saada tallennettua kameraan vaan se pitää oikeesti nähä omin silmin. Ehdottomasti yks upeimmista asioista, joita oon i k i n ä nähny !
Kaikessa kauheudessaan toi oli mahtava lopetus meidän lomalle ja lähteminen seuraavana päivänä oli ihan kamalaa. Mulla on jo nyt ihan kamala ikävä tota paikkaa, kulttuuria, ihmisiä ja maisemia. Ja kissoja.

part #1
part #2

22 comments

 1. Kissat on vaa nii ihania :3 mut tosi upeita kuvia tässäki postauksessa! Uskot varmaan ku sanon, ettei oikeen auttanu mun matkakuumeeseen lukea ja kattoa tätä postausta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin onnn :'-) kiitti ! haha ei varmasti, vaikka tulin pois vasta alle pari viikkoa sitte ni olisin kyllä heti valmis lähtemään jonnekki uudestaan x)

   Delete
 2. Äääks kuinka ihana blogi :o
  Todellakin jään seurailemaan jatkossakin !

  Pakko vielä lisätä että ainakin kuvien perusteella vaikuttaa mitä onnistuneimmalta reissulta.!.
  voi kun itsekin pääsisi :)

  http://diary--life.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. huii kiitos paljon !! oli tosiaan ihan upea viikko :3

   Delete
 3. Oo Alanya on ihana! Sun blogi on ihan mahtava, jään seurailemaan :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. yks upeimmista paikoista, joissa oon ikinä käyny c: kiva kuulla, kiitos !

   Delete
 4. AnonymousJune 11, 2014

  Mikä kamera sulla on?(:

  ReplyDelete
 5. AnonymousJune 12, 2014

  Kivoja kuvia, mutta ärsyttävän haaleita :D

  ReplyDelete
 6. Blogisi on mainittu täällä↓ :)

  http://niinaavalokuvaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. AnonymousJune 12, 2014

  onpa taas aivan älyttömän vaaleita kuvia

  ReplyDelete
 8. Moikkelis. Näin alkuun voisin sanoa, että tämä on ainoa blogi jonka olen tähän mennessä lukenu, jossa olisi noinkin tarkkaa sanallista kuvaamista. Ja se on hyvä homma, koska nyt itsellekin muodostui kuva siitä hirmuisesta automatkasta :DDD Banneri on kiva ja kuvatkin on hienoa, mutta kuten joku jo mainitsikin, ehkä vähän liiankin haaleita. Olisi aivan upea nähdä noita värejä:)) Ja tykkään tosi paljon tän blogin tosta harmaasta taustahommelista. Vaikuttaisi olevan kyl hieno blogi :)))
  Ainii söpöjä kissoja :D

  cafefem.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. ooo kiitos paljon ! ihanaa saada kommenttia nimenomaan siitä verbaalisesta puolesta :-D pitää varmaan tehä tolle kuva-asialle joten ettei kaikki hermostu, oh boy.

   Delete
 9. nyt on pakko sanoa kun kaikki valittaa noista kuvista, että siun kuvat on ihan sairaan ihania, ja ei tuo 'haaleus' haittaa, siitä tulee lisää tunnelmaa tähän siun blogiin, erottuu massasta ja tekee kuvistas vielä hienompia. Älä ny vaan rupee muokkamaan kuvias eri tavalla, jos ihmiset ketkä on tottunut lukemaan no filter kuvilla varustettuja blogeja ei tykkää niistä :'--D

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun tyyli ei tuu muuttumaan, lupaan ! :-D ehkä vähennän sitä haaleutta vähän ja yritän saada kuviin enemmän väriä. kiitos ja kiva et tykkäät !

   Delete
 10. Ihania kuvia, tai itseasiassa kaikki nää alanya postaukset on ollu ihan mahtavia! Ostospostaus ois vielä kiva :D itellä enää pari viikkoa turkin reissuun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiiiitos :3 katotaan ! ja hyvää reissua muuten, se on ihana paikka n___n

   Delete
 11. ihania nuo kisut vooi ettääää<3

  ReplyDelete