slide to power off

IMG_4601

180 lukematonta whatsapp-viestiä ryhmästä x ja y, 5 lukematonta kik-viestiä, 12345678 instagram-ilmoitusta .. kuulostaa varmaan tutulta. Oonko ainut, jonka tekis joskus mieli heittää puhelin ja kone ikkunasta ja siirtyä vähäks aikaa sellaseen maailmaan, jossa ei tunneta käsitettä sosiaalinen media?

Myönnän kyllä ite olevani ihan järjettömän riippuvainen mun puhelimesta ja kaikista sen sovelluksista mut samalla huomaa miten ne aiheuttaa hirveitä paineita. Luin tässä joku aika sitte jostain tutkimuksesta, jonka mukaan some (voi luoja vihaan tota sanaa) lisää stressiä ja uupumusta, ja siitä riippumattomat ihmiset on paljo onnellisempia verrattuna älypuhelinten käyttäjiin. Tuskin se on mikään uus juttu kenellekään, mut kyllä sen huomaa myös omalla kohallaan ku sitä alkaa ajattelemaan. Instaan on pakko päivittää aina välillä jotain ettei se vaivu kuolioon, askissa on monta sataa vastaamatonta kysymystä ja lisää tulee, 5 eri ihmistä kikkaa ja joku whatsapin ryhmäkeskustelu sylkee ääniviestejä samalla ku yrität tehä jotain elämää tärkeämpää. Ja vaikka tykkäänki bloggaamisesta ihan hirmupaljon ni se menee kyllä ihan samaan sarjaan, inhottaa postata vaan kerran viikossa ja sillonki yleensä huomaa ettei oo ottanu ainuttakaan kuvaa ku on käytännössä vaan maannu nenä kiinni kirjassa tai puhelimen näytössä koko viikon. Joko postata jotain laadutonta romua tai olla postaamatta, kumpikaan ei hirveenä houkuttele. Mun omalla kohalla stressiä blogin ja kaikkien muiden sosiaalisten medioiden osalta lisää myös auttamaton perfektionismi, kaiken pitää aina olla täydellistä ja mihinkään ei oo koskaan tyytyväinen. On varmaan tyhmää ottaa paineita ja stressata jonku virtuaalimaailman osien ylläpitämisestä mut ku jostain tulee tapa ni siitä on vaikea päästä irti. Ku siihen päälle lisätään vielä koulu ja kaikki siihen liittyvä ni välillä tunnen itteni jäätäväks stressipalloks, vaikka todellisuudessa sitä hommaa ja velvollisuuksia ei oo läheskään niin paljo ku miltä se tuntuu.

Ehkä se on vaan tää vuodenaika, pimeys ja koulu plus kaikki muu. Stressiä, väsymystä, vitutusta, saatana. Voispa ihmisenki kytkeä välillä pois päältä niinku puhelimen. Anyone?

34 comments

 1. jep tutulta kuulostaa.. Ja vielä ärsyttävämpää on se, kun ne miljoonat kik-viestit pyörii siellä näytön yläreunassa, mutta en haluu ottaa sitä pois, koska jollain saattas olla mulle jotain ihan OIKEESTI tärkeää asiaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama ! ja se ku ei viitti avata niitä viestejä koska sitte pitäis myös vastata eikä millään jaksais .. :-D

   Delete
 2. NIIN tuttua! ja omalla kohalla noi whatsapp-viestit on just varmaan se eniten häiritsevä asia, koska vaikka tää x-ryhmä oiskin vaimennettuna kokoajan, on se kuitenki ihan pakko käydä tsekkaamassa ja lukemassa uusimmat juorut ja jutut. välillä hommat venyy ihan mahottomuuksiin, eikä sitä itekkään oikeen tajua missä mennään ja was happening. tänäki aamuna ensimmäinen ajatus heräämisen jälkee oli, että tuntuu ettei pääse sängystä ylös ilman aamun kännykkäsessiota. siinä vaiheessa olin jo ihan että huh, nyt tähän vedetään raja! (ootampa vaan kuinka kauan tääki periaate kestää…..)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi samoin hei ! aina ku syön aamupalaa, katon telkkaria tai mitä tahansa ni mun on pakko selata puhelinta ..

   Delete
 3. Kuulostaa harvinaisen tutulta, hyvä postaus!:-)

  ReplyDelete
 4. sama fiilis, varmaa joku kaunis päivä lentää kone ja puhelin ikkunasta pihalle, koska vittu saatana. vois toivoo joulupukilta tota on/off-nappia itteesä. btw liian houkutteleva kuva pakko kattoo puhelin. saatana. :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. mä todellaki tarvisin sellasen nappulan ! ah olis kätevin ikinä

   Delete
 5. SAMASSA VENEESSÄ. oi hoi

  ReplyDelete
 6. Osaan niin samaistuu suhun. Jos luen vaik kokeesee nii joka toine minuutti kännykkä kädessä, mä en kestä tätä maailmaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama hei, lukeminen venyy ja venyy ku katon joka toinen sekunti puhelinta, oh god mitä tästä sukupolvesta tulee.

   Delete
 7. tää on niin totta. joskus toivois että asuis jossai afrikan tuppukylässä jossa ei tunnettais sanaa elektroniikka

  ReplyDelete
 8. muuten samaistun, paitsi noiden ilmoitusten kannalta x)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mulla ne on varmaan kaikkein suurin ongelma, joka sovelluksesta hyppii ilmotuksia koko ajan :-D

   Delete
 9. onnek mulla on nokian romu puhelin, ei tule sitä ongelmaa että WA tms. huutaa :) ihanaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama mulla, joten ei ole ongelmaa somesta :D

   Delete
 10. Ajattelin samalla tavalla kuin sä siihen asti, kun menin viikko sitten hajottamaan mun kännykän, ja tajusin että mun sosiaalinen elämä kuolee ilman sitä

  ReplyDelete
  Replies
  1. veikkaan et joutuisin hullujenhuoneelle vierotusoireiden takia jos mun puhelin hajoais .. :-D

   Delete
 11. tuttu homma! ei oo kauaa ku vaidoin nokian vanhasta liukukansi kapulasta (jossa ei ollu nettiä) siskon vanhaan samsungin älypuhelimeen. ja voi helvetti soikoon, kuten tiedät. ja blogin kanssa pahin, en oo mihinkään tyytyväinen ja stressaan mun blogin takia ihan naurettavan paljon. pitäs poistaa varmaan fbki ja ottaa nokia takas käyttöön.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mulla kävi ihan samoin, ennen mun edellistä iPhonea mulla oli joku sonyn palikka, siihen aikaan vilkasin puhelinta varmaan parin päivän välein .. nykyään ei ihan enää mee niin.

   Delete
 12. mulla tulee aina kamala ahdistus blogin kanssa, kun pitäis postata ilman materiaalia ja lukijoita lähtee samaa vauhtia ku hiuksia päästä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama täällä ! otan hirveitä paineita siitä postaamattomuudesta :-D

   Delete
 13. eikää...i totally feel you! tuntuu oikeen välil et ite keräis sitä stressiä lisää tonne kalenteriin odottelemaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. samoin, loppuen lopuks sitä hommaa ei sitte ookkaan niin paljon ku miltä se tuntuu.

   Delete
 14. http://harrastushaukut.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-16-parhaat-blogit.html :-)

  ReplyDelete
 15. Aivan ihana blogi sulla! Jään ehdottomasti lukijaksi ♥ Milla muuten muokkaat sun kuvat? :-)

  ReplyDelete
 16. Linkkaa blogisi - postaukset arvostelut julkaistu, katso miten oma blogisi pärjäsi! :)
  emmippp.blogspot.fi

  ReplyDelete